Med passion för kvalitet sedan 1913

Åberg och Söner är ett familjeföretag vars historia började för över 100 år sedan. Allt startade med spånkorgstillverkning och några stora kliv senare blev vi det vi är idag – ett modernt industriföretag.

Det började med korgar

Vi är ett familjeföretag som grundades 1913 av Olof Åberg. Verksamheten, som till en början bestod av spånkorgstillverkning, utvecklades till en grossiströrelse med egen tillverkning av spånkorgar och leksaker i trä. Under 1940-talet ombildades företaget och Olofs söner blev delägare.

I slutet av 1940-talet började man tillverka och sälja köksstolar av typen pinnstolar och ca 15 år senare skaffade Åberg & Söner sin första formpress för att kunna formpressa sitsar till köksstolarna. I början av 1960-talet medförde lågprisimporten att försäljningen av köksstolar minskade och företaget började i stället specialisera sig som underleverantör av sitsar och ryggar till stålrörsmöbler.

Från korgar till formpressade fanérdetaljer
Utveckling möbeldetaljer robot effektivitet

Ett företag i ständig utveckling

Idag är vi ett modernt industriföretag som levererar formpressade fanérdetaljer till möbel- och inredningsindustrin. Företaget drivs av 4:e generationen och vi strävar hela tiden efter att utvecklas för att kunna erbjuda våra kunder ännu kreativare lösningar på deras produktbehov.

Vår långa erfarenhet och stora flexibilitet gör att vi snabbt kan få fram precis det kunden önskar. Kombinerat med ett starkt miljöarbete och hög kvalitet kan de vara trygga med att varje monterad trädetalj är hållbar. Både för användaren och för miljön.